Airwell Warmtepomp

Steeds meer mensen kiezen voor een warmtepomp van Airwell.

De Airwell warmtepompen hebben gegarandeerde werking tot buitentemperaturen van -20 zonder elektrische bijverwarming.

De Airwell warmtepompen kunnen warm water maken tot een temperatuur van 60 graden, en is dus uitermate geschikt voor een all electric opstelling.

Dit apparaat zorgt voor verwarming van de woning en ook warm water voor huishoudelijk gebruik. Zo’n installatie gebruikt stroom om warmte uit de lucht te halen. Een milieuvriendelijk alternatief in vergelijking met gas (cv) ketels. Een warmtepomp is heel erg milieu-bewust. De CO2-uitstoot wordt gereduceerd met 41-68 procent. Ook zal je maandelijkse energienota lager worden. Door gebruik te maken van subsidies laten opvallend veel bewoners een Airwell warmtepomp plaatsen in huis. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via de mail : info@rs-koeltechniek.nl u kunt ook bellen tel. (0346) 82 02 98 of whatapp nr. (06) 18 82 68 89.

Werking van de Airwell warmtepomp

Hoe werkt een Airwell warmtepomp

De warmtepomp maakt gebruik van warmte uit de natuur (grond, lucht of water) Zo’n installatie gebruikt dit voor bruikbare warmte voor bijvoorbeeld je woning. Het systeem heeft hier stroom voor nodig. Belangrijk; de stroomconsumptie neemt toe, maar het verbruik van gas neemt af. Maar hoe werkt dat nou eigenlijk? Je vindt hieronder de werkwijze:

  1. De warmtepomp haalt warmte uit bodem, water of lucht bronnen. Een unieke vloeistof wordt naar een compressor geleid. Dit koudemiddel kenmerkt zich door lage kookpunten en verdampt gemakkelijk.
  2. De compressor zorgt voor de hogere druk en zal de vloeistof samen drukken. Stijgende druk heeft als gevolg dat temperaturen toenemen.
  3. In stap 2 wordt de damp naar een condensor gebracht. Nu hoeft deze warmte enkel nog afgegeven te worden. Zo heb je warm water en een goed werkende verwarming.
  4. Een expansieventiel verlaagt de druk van de damp. De damp wordt weer vloeistof. Waarna opnieuw begint (circulair)

Warmtepomp

De Airwell warmtepompen hebben gegarandeerde werking tot buitentemperaturen van -20 zonder elektrische bijverwarming.